Beseda s T. Tomečkem a L. Paďourem - AFRICA ECO RACE 2020

20.02.2020 09:51

Na základě nařízení Vlády ČR ze dne 10. 3. 2020 jsou všechny akce (divadelní, hudební, filmová představení a sportovní, náboženské akce a umělecká představení) přesahující účast 100 osob zakázány. 

Proto SDH Písečná s lítostí oznamuje, že je tato akce ZRUŠENA !!! 

Ve spolupráci s p. Tomečkem hledáme náhradní termín… 

S úctou SDH Písečná

 

Beseda o letošní AFRICA ECO RACE s pilotem soutěžní Tatry 815 TOMÁŠEM TOMEČKEM a řidičem doprovodného vozidla (BALAI) LEOPOLDEM PAĎOUREM se bude konat v pátek 13. března 2020 od 19:00 hodin v místní jídelně. 

Vstupné 100,- Kč, výtěžek ze vstupného bude věnován ve prospěch Sdružení Neratov, z.s. O iniciativách Sdružení Neratov, z.s. si můžete přečíst ZDE:

Tomáš Tomeček

Absolvent gymnázia v Olomouci. Absolvent VUT Brno - fakulta strojní, obor konstrukce automobilů. 1993 - 1998 zaměstnanec v soutěžním oddělení Tatra Marathon Team ve společnosti Tatra a.s. V současnosti se věnuje svobodnému povolání, specializuje se na dálkové terénní soutěže, technickou přípravu a reklamu s tím spojenou. 

Více na www.tomastomecek.cz

 

    Nedávno skončený dvanáctý ročník AFRICA ECO RACE měl nejtěžší tratě, zúčastnilo se ho nejvíc účastníků a nejvíce lidí také mělo čest stanout na břehu Růžového jezera, na cílové rampě jediného opravdového maratonského závodu z Evropy do Dakaru.

    Tomáš Tomeček se při desáté účasti podeváté prosadil na stupně vítězů. Třetím místem svou bilanci úhledně srovnal do podoby 3-3-3. To vše za volantem závodní Tatry, potřetí v řadě sám v jejím kokpitu, obklopen suitou čtyř pracovních Tater svého týmu, jednou z nich s označením „BALAI 2“ řídil lukavický rodák a tedy „skorosoused“ Leopold Paďour ml. Poctěn a hrdý na možnost dobře reprezentovat Českou republiku a ve světě prezentovat tradici 123 let české automobilové značky TATRA. 

    Na start první etapy se v úterý 7. ledna postavilo 128 účastníků, kteří předtím na samém začátku ledna prošli povinnými přejímkami. Neuvěřitelných 115 jich v neděli 19. ledna dorazilo až k Růžovému jezeru. Mnozí potlučení, s kulhající technikou a mnoha hodinami penalizací. Ale dokázali to. Sen o Dakaru si naplno prožili a splnili. Penalizacím se vyhnula pouhá dvacítka účastníků. Tomeček byl mezi nimi. On i Tatra opět prokázali výdrž a kvalitu. 

    Tomáš Tomeček do Dakaru dojel poprvé v roce 1995 coby navigátor vítězné posádky Karla Lopraise. Od té doby vynechal jediný ročník, kdy místo vojny odpočítával dny na civilní službě. „Život ukáže, co bude dál. Vždycky se dá něco vymyslet,“ odbývá otázky, jestli bude pokračovat v současném modelu sólo závodníka v neelektronické Tatře 815 doprovázené týmovými kamiony BALAI, jež pracují ve službách pořadatele a mezi které právě patří i Tatra 815 řízená Leopoldem Paďourem.

O tom všem uslyšíte a na vlastní oči uvidíte, pakliže přijedete v pátek 13. března k nám do Písečné…